Pique-Nique ή pic-nic ή πικ-νικ ή επιτέλους θέλω να περάσω τη μέρα στην εξοχή!

“Πες το όπως θέλεις ! Ξέρεις οτι είμαι η απόλυτη urban lover αλλά τελευταία αισθάνομαι μια έντονη ανάγκη να φύγω από τους συνηθισμένους ρυθμούς, να ξαπλώσω στη γη , να νιώσω με όλες μου τις αισθήσεις όλον αυτόν τον οργασμό της άνθισης. Όταν δεν έρχομαι σε επαφή με την φύση συχνά , νιώθω οτι χάνω τον εαυτό μου.”

Δεν χρειάστηκε να πω κάτι ακόμα είχα γίνει απόλυτα αντιληπτή. Τα απαραίτητα τηλέφωνα έγιναν , ο προορισμός αποφασίστηκε , το ψυγείο άνοιξε και ξεκίνησαν οι απαραίτητες μαγειρικές προετοιμασίες γιατί δεν σκοπεύαμε να περάσουμε και τη μέρα μας νηστικοί ! Σχετικά πρωί είμασταν έτοιμοι να χαθούμε στην Αττική Γη.

Λίστα με απαραίτητα

  • Ψάθες ή κουβερτούλες (καρό κατά προτίμηση) ή ακόμα και στρωματάκια yoga αν έχετε.
  • Ένα ψυγιάκι για νερό, χυμούς, κρασί, μπύρες
  • Ένα καλαθάκι για τα τρόφιμα. Προτείνω σαντουιτς, με ότι έχετε στο ψυγείο ! Διάφορα ψωμάκια, τυριά , άλλαντικά, σάλτσες ξεχασμένες με το χθεσινό χοιρινό, κρύο κοτόπουλο με λαχανικά , κάνουν φανταστικούς συνδιασμούς. Μπορείτε να φτιάξετε επίσης ότι πιτα ονειρεύεστε. Σκεφτείτε οτιδήποτε μπορεί να φαγωθεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και δεν έχει ζουμιά! Βασικό.
  • Αν είστε λίγο περίεργοι (όπως εγώ) τυλίξτε σε χαρτί κουζίνας τα ποτήρια του κρασιού σας και βάλτε τα σε μια ξεχωριστή τσαντούλα.
  • Καπελά & αντηλιακό γιατί καιγόμαστε!
Φουρνίσαμε κιόλας πίτα με leftover χοιρινό, bacon και πράσσο.

Όταν φτάσαμε, ο καθένας με ένα μαγικό τρόπο βρήκε τη γωνιά του στην απεραντοσύνη του αμπελώνα που διακόπτονταν ευχάριστα απο τις υπέροχες ελιές που θα μας χάριζαν την σκιά τους αν και ο ήλιος ήταν απολαυστικός.

Ελιές & αμπελώνας είναι αναπόσπαστο κομάτι της Αττικής Γής
Κάποιοι ήθελαν την απομόνωση τους και τη βρήκαν μέσα σε έναν αμπελώνα απο Ασύρτικο

Όσο πέρναγε η ώρα η κινητικότητα χαλάρωσε και αρχίσαμε όλοι να γινόμαστε ένα με την φύση. Φυσικά πεινάσαμε, αρχίσαμε να μαζευόμαστε πάλι και ξεκίνησε το απόλυτο μοίρασμα που μας είχε λείψει ομολογουμένως πάρα πολύ.

Τα ποτήρια έφτασαν άθικτα!
Λατρεύω αυτό το accessory με βοηθάει να μεταφέρω το κρασί μου εύκολα όπου θέλω και να μην φορτώνομαι όλο τα ψυγείάκι

Τα ποτήρια γέμισαν κρασί (τυχαία από γειτονικό αμπελώνα) το οποίο μας έκανε να νιώθουμε ακόμα πιο μέρος της φύσης, η πίτα κράταγε απίστευες ισορροπίες με την οξύτητα του κρασιού και εμείς είχαμε ημιξαπλώσει στο χώμα και γελάγαμε με τα γνωστά αστεία λες και δεν υπήρχε αύριο!

Αυτά τα σάντουιτς ήταν το απόλυτο νάρκωμα η coleslaw που φτιάξαμε το προηγούμενο βράδυ τα απογείωσε.

Όσο το σκέφτομαι νομίζω οτι δεν υπάρχει κάτι που να έλειπε από εκείνη τη μέρα. Κάναμε μια επιστροφή στα σημαντικά και τα ουσιαστικά. Χορτάσαμε ήλιο, γέλιο, φύση, λιχουδιές, κρασί, τους υπέροχους εαυτούς μας.

Εμείς χορτασμένοι
Σκέφτεστε τίποτα ωραιότερο για κλείσιμο;

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *