Η διαφορετικότητα της Ανατολής – part 3

Έφτασε η μεγάλη στιγμή που περιμένατε, το τρίτο και μάλλον τελευταίο μέρος του ταξιδιού στη Σρι Λάνκα! (τα άλλα δύο μέρη θα τα βρείτε εδώ και εδώ). Κάτι λίγο το καλοκαίρι, κάτι οι άδειες που ήρθαν μαζεμένες, κάτι τα μικρά παιδιά, ήταν φυσικό επακόλουθο να καθυστερήσει το μέρος τρίτο. Σημαντικά στοιχεία, που στιγματίζουν τον κόσμο εάν αφήσει το κοσμοπολίτικο στοιχείο στην άκρη, είναι ο κόσμος και η διαφορετικότητα που παρατηρείται καθημερινά.

Η καθημερινότητα μπορεί να είναι απλή
Αλλά μπορεί να υπάρχει έντονη και παραδοσιακή διαφορετικότητα

Culture:

Παραδοσιακοί χοροί και εκθέματα! Σίγουρα από τα προηγούμενα δύο μέρη, δεν δόθηκαν στοιχεία τεχνών και γραμμάτων από το συγγραφέα, αλλά ήρθε η ώρα της έκπληξης! Αίθουσα ξενοδοχείου και ομάδα παραδοσιακών χορών. Δεν ήταν κάτι το οποίο είχαμε συνηθίσει από τα ελληνικά δεδομένα. Υπήρχε έντονη κινητικότητα στο χώρο από όλους ενώ οι φιγούρες ήταν εκεί για να ευχαριστήσουν και το πιο απαιτητικό κοινό. Ομολογώ πως η ομάδα ενθουσιάστηκε, σε σχέση με το αρχικό μουντό συναίσθημα που υπάρχει παρακολουθώντας συνήθως τέτοια δρώμενα. Η Σρι Λάνκα έχει πλούσια ιστορία, που εκτείνεται σε βάθος χιλιετιών, παρότι είναι ένα νεοσύστατο κράτος.

Ελέφαντες! Όχι αυτοί του Αννίβα που παραλίγο να κατακτήσει τη Ρώμη, ούτε αυτοί που διασχίζουν ανενόχλητοι τους δρόμους της Σρι Λάνκα, αλλά μικροί σκαλιστοί ελέφαντες που έχουν κατακτήσει το νησί. Σε όλα τα μεγέθη, για όλα τα γούστα. Όπου η θέση της προβοσκίδας τους στο χώρο καθορίζει την τύχη.

Κάνοντας σαφάρι μπρεί να έχεις απρόσμενες συναντήσεις
Διαφορετικά μπορούν να σχεδιαστούν για γούρι, καθώς πάντα υπάρχει ένας για κάθε γούστο
Ενω μπορείς πάντα να πεταχτείς πάντα δίπλα για λίγο κακάο.

Burrito:

“When I’m treating myself, it’s a full-on burrito”

Jenna Ushkowitz

Σίγουρα από τα προηγούμενα δύο μέρη, δόθηκαν στοιχεία γαστρονομικά και για καλοφαγάδες, αλλά σήμερα θα εκτιμήσουμε τα έως τώρα μπουρίτο και θα μιλήσουμε για κάτι άλλο! Άλλη μια έκπληξη! Σίγουρα, η Σρι Λάνκα είναι ένας πολύ ενδιαφέρων προορισμός για όσους επιθυμούν καυτερό και καλό φαγητό. Αλλά, κάτι ακόμα που μας εκπλήσσει είναι τα λουλούδια της στο βοτανικό κήπο.

Κάθε σπιθαμή γης σε αυτό το μέρος είναι διαφορετική και σε συναρπάζει. Η ευλογία του να έχεις βροχή μια φορά τη μέρα και η κατάρα του να πρέπει να είσαι πάντα προετοιμασμένος γι αυτή.

Φτάνοντας στο τέλος του τρίτου μέρους του ταξιδιού, και ίσως τελευταίου (no spoiler intended), είναι γεγονός πως εκτιμήσαμε το μέρος. Είναι πανέμορφο, με μια διαφορετική έννοια ομορφιάς, ανεπιτήδευτης, πιο άγριας. Το ταξίδι εκεί είναι ξεχωριστό και συνάμα επικύνδυνο. Είναι ζωντανό αν και σε φέρνει κοντά σε αρχαίους και εξαφανισμένους πολιτισμούς. Η διαφορετικότητα της ζωής εκεί είναι μια εμπειρία μοναδική.

Καλό το ταξίδι και ο προορισμός, αλλά και η ξεκούραση εξίσου σημαντική

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *