Η τέχνη του να μην κάνεις κάτι!

Νέα κατηγορία στη σελίδα μας, και ενώ ο τίτλος αναφέρεται στην τέχνη, στην πραγματικότητα, πίσω από αυτό κρύβεται ο ίδιος ο άνθρωπος. Ειδικότερα ο εγκέφαλός του! Και το κυριότερο, στην τέχνη του να μην κάνεις κάτι. Αλλά το πιο σημαντικό, πώς μπορεί αυτό να είναι αποδοτικό.

Ένα απόγευμα, ξεφυλλίζοντας, ή καλύτερα σκρολάροντας κάπου στο LinkedIn, έπεσε το μάτι μου σε ένα ενδιαφέρον άρθρο: στην τέχνη του να μην κάνεις κάτι. Περίεργο, μιλώντας για ένα κοινωνικό δίκτυο που εστιάζει στη δουλειά. Όμως θεωρητικά, αυτό θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για τον εγκέφαλο.

Επιστημονικές έρευνες έδειξαν, πως σε ένα κόσμο που είμαστε διαθέσιμοι όλο το εικοσιτετράωρο, όλη την εβδομάδα, το να κάνεις ένα τάιμ άουτ, μπορεί να είναι ευεργετικό στην παραγωγικότητα αλλά και στη μακροχρόνια εκμάθηση, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Είναι γεγονός πως ακόμα και αν είμαστε σε κατάσταση ξεκούρασης ή ανάπαυσης, ο εγκέφαλός μας εξακολουθεί να λειτουργεί. Έτσι λοιπόν, για ένα πλήρες κατέβασμα ρολών (ή shut down που λένε πλέον και στα χωριά) μπορούν να εφαρμοστούν αρκετές λύσεις. Κάποιες απλές και γρήγορες, παρουσιάζονται και στη συνέχεια.

Σίγουρα, ένας περίπατος (μετακίνηση 6 προφανώς), χωρίς να υπάρχει το άγχος της καταμέτρησης των βημάτων, κοντά στη φύση, σίγουρα μπορεί να βοηθήσει. Ένα παιχνίδι, στο οποίο δε θα κρατιέται σκορ. Ή εάν κάποιος αποφασίσει να βγάλει τον Master Chef που κρύβει μέσα του, αλλά χωρίς το άγχος να κάνει κάποιο τρελό γαστρονομικό επίτευγμα, δίνουν κάποιες ακόμα δυνατότητες αποφόρτισης!

ΥΓ.: Κάποιοι λένε ότι και η αρθρογραφία μπορεί να βοηθήσει!
ΥΓ2: Ειδικά στο Culturito

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *