Τι σημαίνει για εσένα ευτυχία ή αλλιώς define happiness.

Μέσα στο πλαίσιο αναζήτησης διαφορετικών δραστηριοτήτων, γιατί βαριέμαι αφόρητα την ρουτίνα, αποφάσισα να πάω σε ένα εργαστήριο χοροθεραπείας! Λατρεύω το χορό, λίγη θεραπεία είναι πάντα χρήσιμη και να ‘μαι…. Καθισμένη σε έναν κύκλο, στο κλασσικό ξύλινο πάτωμα, με γνωστούς και αγνώστους τριγύρω. “Θέλω, να τραβήξετε ένα χαρτάκι από αυτό το κουτί” μας είπε η δασκάλα διακόπτοντας το ανελέητο chatting. “Ο καθένας θα περιγράψει τι του έρχεται στο μυαλό με την λέξη που θα του τύχει!”

Πανικός. Τι λέξη θα μπορούσε να μου έρθει; Ο μηχανισμός απλοποίησης μπαίνει σε εφαρμογή και τραβάω το χαρτάκι γιατί φυσικά και ήμουν η πρώτη στη σειρά. “ΕΥΤΥΧΙΑ”.

Χαμογελάω ασυναίσθητα. Προσπαθώ να λειτουργήσω αυθόρμητα και σε ένα δευτερόλεπτο μου έρχεται η μαγική λέξη. “IΣΟΡΡΟΠΙΑ” λέω. Η χρυσή τομή. Ναι τελικά το είχα αποδεχθεί , γι αυτό ξεπετάχτηκε πρώτη αυτή η λέξη ανάμεσα σε εκατομμύρια άλλες. Στην ισορροπία βρίσκεται η ευτυχία και αντίστροφα η ευτυχία είναι ολόκληρη μια ισορροπία . Για αυτό μιλάμε πάντα για στιγμές ευτυχίας. Υπάρχει περίπτωση να είσαι ισορροπημένος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα; Εγώ όχι! Πάντα ή το μυαλό ή το συναίσθημα ή το πνεύμα θα ξεφεύγει από εκεί που θέλεις να είναι. Αυτή είναι και όλη η γοητεία του να λέγεσαι άνθρωπος θα πω για να δικαιολογηθώ.

Vira III

Μεταφέρομαι ξαφνικά στην αίθουσα της YOGA μου εκεί που προσπαθώ και έχω πετύχει την τέλεια ισορροπία σε μια VIRA III ξαφνικά αυτή η σκέψη που προσπαθώ με μαεστρία να αποφύγω καιρό, καρφώνεται και βλέπεις το οικοδόμημα να καταρρέει. Το συναίσθημα προκαλεί ταχυπαλμία, η αυτοσυγκέντρωση εξαφανίζεται, οι μύες τρέμουν, τι να σου κάνει το καημένο το κορμί; Η ομάδα ηττήθηκε παταγωδώς. Κατάλαβες τώρα πόσο σημαντική και δύσκολη είναι η ισορροπία; Ξαναγυρίζω στην αίθουσα όπου αντικρύζω τα απορημένα βλέμματα όλων να με κοιτάζουν, γυρίζω να αντικρίσω τα όμορφα γαλάζια μάτια της φίλης μου δίπλα και παίρνω αυτό που χρειάζομαι.

Ναι λοιπόν, ευτυχία = ισορροπία. Μόλις το βίωσα!

ΥΓ. Η δασκάλα πρόσθεσε στο τέλος ότι ο καθένας μας σήκωσε το χαρτάκι που αντιπροσώπευε τον εαυτό του την περίοδο που διανύαμε. Αυτά τα ανεξήγητα που μπορούν να με τρελάνουν!

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *