Βρώμικο “κοινό” μυστικό

Σίγουρα διαβάζοντας τον βρώμικο τίτλο περιμένετε κάποια αποκάλυψη! Κάτι να βγει στη φόρα! Δεν ισχύει όμως κάτι τέτοιο! Στο κάτω κάτω στο Culturito είστε, όχι σε κάποια σελίδα κίτρινου τύπου! Το μυστικό λοιπόν είναι κάτι που μου έχει λείψει, πιο πολύ απ’όσο περίμενα. Ένα βρώμικο στη Μιχαλακοπούλου, από εκείνα τα κλασσικά τα απολαυστικά!

Η νύχτα είναι μεγάλη

Να πάει 23:00 να ανοίξουν και εσύ να ετοιμάζεσαι για το χαλαρό ποτάκι ή κοκτέιλ. Να βγεις με καλή παρέα στους δρόμους της Αθήνας ή και πιο μακριά, στην παραλιακή, ή κοντά στη λίμνη… Και για να κλείσει η βραδιά να μπεις στο αμάξι για αυτόν τον προορισμό!

ένα κοντινό πλάνο

Μπορεί να φαίνεται μακρινή -και είναι- ή απόσταση, αλλά κάτι η λιγουρα κάτι οι άδειοι δρόμοι σε 20 λεπτά είσαι εκεί. Ναι, το δρομολόγιο το έχει γίνει αρκετές φορές. Μόνος ή και με παρέα. Με παρέα σίγουρα καλύτερα. Αλλά το αίσθημα της ελευθερίας πάντα εκεί. Ίσως, από τις μετρημένες στα δάχτυλα φορές, που σημασία έχει και το ταξίδι και ο προορισμός. Άδειοι όλοι οι κεντρικοί δρόμοι, και μια μικρή ουρά και ομάδα έξω από την καντίνα. Μακρινή εποχή θα έλεγε κάποιος! Όλο και κάποιος γνωστός, μια φυσιογνωμία από τη δουλειά, από τη σχολή, από μια κοινή παρέα θα είναι εκεί να χαιρετήσει.

Η παραγγελία

“Δύο μερίδες κοτομπουκιές” η συνηθισμένη ατάκα. Όντας εκεί, είναι must. Υπερτιμημένο; ίσως! Βρώμικο; ε όχι και τόσο! Όμως κάθε φορά, είναι σαν την πρώτη φορά. Αυτό και μόνο το καθιστά μοναδικό. Υπάρχουν προφανώς και άλλα μέρη για τη μεταμεσονύχτια πείνα, και καντίνες, αλλά καμία με την ιστορία της. Και στο Φλοίσβο και στη Μαβίλη, αλλά τίποτα δε συγκρίνεται με αυτό. Ίσως έτσι να το έχω στο μυαλό μου. Πιο δίπλα, τα σκυλάκια μιας πολυκατοικίας, το ιδανικό μέρος για να κάτσεις να πάρεις μια ανάσα. Ακριβώς δίπλα από ένα δρόμο που σε μερικές ώρες θα σφίζει από ζωή και κίνηση.

Δύο είπαμε!

Μετά από λίγο η επιστροφή. Μια ακόμα μέρα θα ξεκινήσει να χαράζει και η επιστροφή φαντάζει όλο και πιο δύσκολη. Ωστόσο τα εφόδια είναι εκεί! Άλλη μια νύχτα που έκλεισε με ένα άλλο είδος burrito!

Κάνει και για το σπίτι

Μέχρι το επόμενο λοιπόν βρώμικο μυστικό!

1 comment

  1. I’m truly enjoying the design and layout of your website.
    It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for
    me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme?
    Exceptional work!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *